Een veelzijdige omgeving

Zoutkamp is een pittoresk dorpje in gemeente Het Hogeland, helemaal bovenin Nederland en gelegen aan de voet van het Nationaal Park Lauwersmeer. Het is een dorp met een hecht hart en rijke geschiedenis. Vroeger was Zoutkamp een tactisch belangrijke verdedigingsschans, tegenwoordig is het vissersdorp vooral bekend door de Hollandse (Noordzee, grijze) garnaal.

Bij Zoutkamp komen de rivieren het Reitdiep, de Lauwers en het Hunsingokanaal bij elkaar, een samenvloeiing van wateren uniek in Europa. Ook bezit Zoutkamp met diverse sluizen en bruggen de grootste concentratie monumentale kunstwerken ter wereld.

Dankzij de uitmuntende ligging aan het ruime water, de zichtbare historie, de mooie vergezichten en het Nationaal Park Lauwersmeer om de hoek, is Zoutkamp in de loop der jaren een toeristische trekpleister geworden.

Vroeger heerste Zoutkamp over de stad Groningen. Het was een bolwerk dat met een kanon de schepen van en naar Groningen kon tegenhouden. Zoutkamp was door zijn ligging zowel van militaire betekenis als van belang voor de kustvisserij. Vissersschepen voeren af en aan…

Optimaal genieten

Zorgvuldig uitgezochte routes

Dankzij onze lokale kennis hebben we de mooiste routes voor u uitgezocht. We zijn hier geboren en getogen en kennen daardoor elke kiezelsteen in de omgeving. We nemen u graag mee langs de mooiste gebieden en de leukste paadjes.

Zoutkamp is een ideaal opstappunt voor onze routes, u kunt vanaf onze winkel direct beginnen!